Hata: Son iPadOS ve macOS sürümlerinde evrensel denetimler başarısız oluyor

sıcakkafa

Yeni Üye
macOS 12.3 ve iPadOS 15.4’ten beri mevcut olan ve Mac’lerin ve iPad’lerin klavye ve fare/izleme dörtgeni ile sorunsuz bir şekilde kontrol edilebildiği evrensel kontrol, mevcut işletim sistemlerinde sorunlara neden oluyor. Kullanıcılar macOS 13.3 ve iPadOS 16.4 yüklediğinden beri hata raporları arttı. Evrensel pano ve Apple Watch aracılığıyla kilit açma da dahil olmak üzere Apple cihazları arasındaki diğer çeşitli aktarma işlevlerine ek olarak, popüler evrensel kontrol işlevi de devrede.

Sadece artık çalışmıyor

Pratikte bu, özelliğin artık her zamanki gibi çalışmadığı anlamına gelir. Genellikle kullanım son derece sorunsuzdur: Yan yana bir Mac’iniz ve bir iPad’iniz varsa ve her ikisi de aynı Apple Kimliği ile çalıştırılıyorsa, paralel olarak kontrol edilebilirler. Fare imlecini diğer aygıta taşıyarak aygıtlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Ancak, iPadOS 16.4 ve macOS 13.3 yüklendikten sonra bu artık çalışmıyor. Etkilenen bir kişi Apple forumunda “Hiçbir şey yardımcı olmuyor, Handoff, WLAN ve Bluetooth’u kapatıp açtım ve her iki cihazı da birkaç kez yeniden başlattım” diye yazıyor. Şimdi yüzlerce benzer rapor var. Diğer aktarma hataları biraz daha az sıklıkta rapor edilir, ancak aynı zamanda oldukça yaygın görünmektedir. Apple, hata hakkında henüz herhangi bir bilgi yayınlamadı.

deneysel hata ayıklama

Yani şu anda yapılabilecek pek bir şey yok. Gerekirse evrensel kontrolü kapatmayı deneyebilir, bir süre bekleyebilir ve ardından tekrar etkinleştirebilirsiniz. WLAN ve Bluetooth geçici çözümleri ise nadiren çalışır. Aşırı durumlarda, iCloud’dan çıkış yapmayı ve tekrar giriş yapmayı da deneyebilirsiniz; bu, diğer şeylerin yanı sıra, iCloud sürücüsünün yeniden senkronize edilmesi gerektiği anlamına gelir.

macOS 13.3 ve iPadOS 16.4 çeşitli hataları düzeltti. Mac’te SMB bağlantıları, diğer şeylerin yanı sıra artık çalışmıyor veya yalnızca macOS 13.2 altında güvenilir olmayan bir şekilde çalışıyordu. Ancak, düzeltme burada da mükemmel değil – bazı kullanıcılar sorunu hala görüyor.

Mac & i'den daha fazlası

Mac & i'den daha fazlası

(bsc)

Haberin Sonu