Haşlama Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Haşlama Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo kadar kıl biber
  • 2 baş sarımsak
  • 3 – 4 yemek kaşığı kaya tuzu ( ben 3 kiloluk kavanoza kurdum onun için 3 kaşık tuz attım 1 kiloya 1 yemek kaşığı tuz )
  • 2 su bardağı sirke ( 1 bardağı haşlama suyuna katılacak )
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • Aldığı kadar su
Haşlama Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce biberleri yıkayıp hazırlayalım sarımsakları soyalım.
  2. Büyük bir tencereye sirkeyi koyalım.
  3. Yarıya kadar su koyalım.
  4. Kaynayınca biberleri koyalım rengi dönünceye kadar haşlayalım alalım.
  5. Soğuyunca kavanoza birazını koyalım, ortasına sarımsak koyalım, bir daha biberlerin kalanını koyalım.
  6. Üzerine bir daha sarımsak koyalım .
  7. Tuzunu, limon tuzunu koyalım, haşladığımız sirkeli suyu üzerine dökelim.
  8. 1 su bardağı sirkeyi de ekleyelim.
  9. Üzerini suyla dolduralım ,kapağını kapatalım ,turşumuz hazır afiyet olsun
    🥰
    🥰
    🥰
    .
Haşlama Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı