Haşlama Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo kadar kıl biber
- 2 baş sarımsak
- 3 – 4 yemek kaşığı kaya tuzu ( ben 3 kiloluk kavanoza kurdum onun için 3 kaşık tuz attım 1 kiloya 1 yemek kaşığı tuz )
- 2 su bardağı sirke ( 1 bardağı haşlama suyuna katılacak )
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı nohut
- Aldığı kadar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce biberleri yıkayıp hazırlayalım sarımsakları soyalım.
- Büyük bir tencereye sirkeyi koyalım.
- Yarıya kadar su koyalım.
- Kaynayınca biberleri koyalım rengi dönünceye kadar haşlayalım alalım.
- Soğuyunca kavanoza birazını koyalım, ortasına sarımsak koyalım, bir daha biberlerin kalanını koyalım.
- Üzerine bir daha sarımsak koyalım .
- Tuzunu, limon tuzunu koyalım, haşladığımız sirkeli suyu üzerine dökelim.
- 1 su bardağı sirkeyi de ekleyelim.
- Üzerini suyla dolduralım ,kapağını kapatalım ,turşumuz hazır afiyet olsun