Güneşte Salça

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Güneşte Salça Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg erik domates
  • yarım su bardağı iri tuz(200 ml bardak)
Güneşte Salça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce domateslerimizi yıkayıp ayıklıyoruz.
  2. daha sonra iri iri doğruyoruz.
  3. Geniş bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Birinci başta altını fazlaca açmadan, suyunu biraz salınca altını açarak pişiriyoruz.
  4. Domatesler biraz pişip ezilince (yaklaşık 30 dakika kadar pişince) altını kısıp tencerenin ortasında blender dan geçiriyoruz.
  5. daha sonra altını tekrar açıp içine (200 ml bardak ile-yarım su bardağı kadar iri tuz koyup- 5 kg domates için)15-20 dakika daha kaynatıyoruz.
  6. ondan sonrasında tepsilere döküp güneş nazarann yerde suyunu çekmesi için bekliyoruz. 1-2 saatte bir karıştırmak gerekiyor. Ortalama 2 günde salça kıvamına geliyor.
  7. hemen sonrasında kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz,ters çevirip derin bir tencerede kaynatıyoruz ki kapaklarını çekip aylar boyunca bozulmadan tüketebilelim. Afiyet olsun.
Güneşte Salça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı