Güneşte Salça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kg erik domates
- yarım su bardağı iri tuz(200 ml bardak)
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce domateslerimizi yıkayıp ayıklıyoruz.
- daha sonra iri iri doğruyoruz.
- Geniş bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Birinci başta altını fazlaca açmadan, suyunu biraz salınca altını açarak pişiriyoruz.
- Domatesler biraz pişip ezilince (yaklaşık 30 dakika kadar pişince) altını kısıp tencerenin ortasında blender dan geçiriyoruz.
- daha sonra altını tekrar açıp içine (200 ml bardak ile-yarım su bardağı kadar iri tuz koyup- 5 kg domates için)15-20 dakika daha kaynatıyoruz.
- ondan sonrasında tepsilere döküp güneş nazarann yerde suyunu çekmesi için bekliyoruz. 1-2 saatte bir karıştırmak gerekiyor. Ortalama 2 günde salça kıvamına geliyor.
- hemen sonrasında kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz,ters çevirip derin bir tencerede kaynatıyoruz ki kapaklarını çekip aylar boyunca bozulmadan tüketebilelim. Afiyet olsun.