Güneşsiz Bir Günde Salça (Tadına Rengine Doyamayacaksınız)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Güneşsiz Bir Günde Salça (Tadına Rengine Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

• 15 kilo armut salçalık domates
  • 5 kilo yerli yuvarlak kırmızı domates
  • 2 kilo kırmızı salçalık etli biber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
15 tane kavanoz yeni kapaklı

Pişirmek için büyük geniş tencere

Güneşsiz Bir Günde Salça (Tadına Rengine Doyamayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Önce domateslerimizi ve biberlerimizi yıkayıp ayıklayıp iri iri doğrayıp karışık bir biçimde mutfak robotunda çekelim.
  2. Büyük tenceremize koyup ocağa koyalım.
  3. Salçamız hayli olacağı için ikiye bölerek pişirmemiz daha uygun.
  4. Ocağa koyduğumuz domateslerimizi sık sık karıştıralım altı çabuk tutuyor.
  5. İyice kaynayıp yumuşayan domateslerimizi el blendırıylada ocakta ortada çekelim.
  6. İyice pürüzsüz olana kadar bu süreci bir kaç defa yapalım. Yaparken dikkatli olalım yoğunlaştıkça epey sıçrıyor.
  7. Domateslerimiz iki üç saat kaynadıktan daha sonra yoğunlaşmaya başlıyacak tuzunu atalım. Ve istediğimiz yoğunluğa geldimi altını kapatıp sıcak sıcak kavanozlara dolduralım.
  8. Ağızlarını bir geri iki ileri yapıp sıkıca kapatalım. Kalın sofrabezin altına ağzı aykırı gelecek biçimde dizip üzerleri örtelim.
  9. Vakumlu tutması için 24 saat daha sonra kaldırıp güneş görmeyen karanlık bir yere koyalım. Dolaba gerek yok bir yıl dayanır.
(yeri müsait olanlar domates salçamızı dışarıda ocakta odun ateşinde yapabilir. Küçük tüpün üzerinde de olur tuzunu ben az attım isteyen çok koyabilir. Ben daha lezzetli olsun diye iki çeşit domates kullandım. Sizlerde hangisi var ise onu kullanın her çeşit domatesten olur. Yoğunlaşmaya yakın hayli sıçrıyor bunun önlemini alalım. )Afiyet sıhhat olsu.

Güneşsiz Bir Günde Salça (Tadına Rengine Doyamayacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı