Göçmen Sosu Lutenitsa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg domates
- 2 kg patlıcan
- 2 kg kapya biber
- 1/2 (yarım) kg havuç
- 2 baş soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve biberleri közleyip doğruyoruz.
- Domatesleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz doğrayıp tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Havuçları rendeleyip soğanları da küçük doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Domatesler yumuşayıp eriyince doğranmış patlıcan, biber kavrulmuş soğan ve havuç ekleyip hepsini birlikte 5-10 dk kaynatıyoruz.
- Blenderdan geçirip dövülmüş sarımsak, baharatları ve zeytinyağı ek edip sıcak olarak kavanozlara koyup kapakları sıkıca kapatıyoruz.
- Ters çevirip üzerine örtü örtüp sonraki güne kadar soğumasını bekliyoruz.
- Kavanozları serin ve karanlık bir yerde saklıyoruz.
- Dilerseniz yerken içine dövülmüş ceviz koyabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun, bereketli olsun