Fırında Kışlık Patlıcan Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kilo patlıcan (yaklaşık 20 adet denk geliyor)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları pijama deseninde soyduktan daha sonra 10 dakika tuzlu suda bekletelim acısı gitsin ve kararmasın diye.
- daha sonra kağıt havluyla kurulayıp fırça sayesinde her tarafına yağ sürelim.
- Yağlı kağıt, fırın poşeti serili yahut yağlanmış tepsiye 200 dereceye fırına atalım her tarafı kızarana kadar durduktan daha sonra alalım.
- Soğuyunca poşetleyip buzluğa atalım kışın yemeklere ve karnıyarık için kullanabileceğiniz patlıcanlarımız hazırdır. Afiyet olsun.