Fırında Kışlık Patlıcan Kızartma

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Fırında Kışlık Patlıcan Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kilo patlıcan (yaklaşık 20 adet denk geliyor)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Fırında Kışlık Patlıcan Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları pijama deseninde soyduktan daha sonra 10 dakika tuzlu suda bekletelim acısı gitsin ve kararmasın diye.
  2. daha sonra kağıt havluyla kurulayıp fırça sayesinde her tarafına yağ sürelim.
  3. Yağlı kağıt, fırın poşeti serili yahut yağlanmış tepsiye 200 dereceye fırına atalım her tarafı kızarana kadar durduktan daha sonra alalım.
  4. Soğuyunca poşetleyip buzluğa atalım kışın yemeklere ve karnıyarık için kullanabileceğiniz patlıcanlarımız hazırdır. Afiyet olsun.
Fırında Kışlık Patlıcan Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı