Fırında Kare Makarna Konut İmali (Her Mevsim Pratik Yemek) Tanımı İçin Malzemeler
Minimum 2 tepsilik ölçü için;
Not EkleTarifi Yazdır
Minimum 2 tepsilik ölçü için;
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı su yahut süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 8,5-9 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımızda yumurtaları güzelce çırpalım üzerine tuzunu ve ister su ister süt (Malum süt meblağlarından dolayı biz su kullanıyoruz lakin sütle daha da lezzetli oluyor tercih sizin????)
- Üzerine unumuzu denetimli bir biçimde ek edip sert bir hamur elde edelim. ???????????? Tıpkı daha evvel sayfamda yaptığım erişte hamuru üzere ????.
- Hamurumuzu 3 modüle ayıralım. O üç parçayı da güzelce yoğurduktan daha sonra üçününde ortalarına un serpip üst üste bastırarak elimizle servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Açacağımız hamuru tezgahımıza alalım oburlarının üzerini örtelim ki kurumasın.
- Hamurumuza bol un serpip açabildiğimiz kadar ince açalım. ????????????.
- Yaptığımız erişte hamurundan daha da ince olacak bu????????.
- Üzerini çokça unlayıp evvel ikiye yine unlayıp bir daha katlayalım.
- Üç parmak kalınlığında keselim. daha sonra erişte keser üzere şerit şerit keselim. En son ise o şeritleri de yeniden kare kare keselim. ????????????
- Fotoğraftaki üzere ????Kestiğimiz makarnaları yavaşça unladığımız fırın tepsisine alalım.
- Fırında 200 derece de denetimli biçimde kurutalım. ???????????? Aman yakmamaya dikkat ????????????.
- Fırından daha sonra ununu eleyip biraz da dışarı da kurutup uygun kaplarımıza koyup serin, güneş almayan, rutubetsiz bir yerde saklayalım. ????????????.
- Erişte de dediğim saklama şartı bunun ortasında geçerli???? hoş koruma edilirse 2 yıl kullanabilirsiniz allah ın müsaadesiyle ????.
- İster çorbanızda, ister yalnızca tereyağlı makarna olarak isterseniz de sarmısaklı yoğurt yapıp onunla afiyetle yiyebilirsiniz ????. ????????????.
- Müsait bir vakitte sarmısaklı yoğurtlu makarna tanımını de vereceğim inşallah bilhassa yazın epeyce serinletici lezzetli ve pratik bir tanım????.