Fırında Çorbalık Erişte Üretimi (Kış İçin)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Fırında Çorbalık Erişte İmali (Kış İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yaklaşık 8-5-9 bardak un 1 (Kontrollü)
Fırında Çorbalık Erişte İmali (Kış İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaları güzelce çırpalım. Tuzu ve suyunu da ekleyip tekrar karıştıralım. Üzerine denetimli bir biçimde unumuzu ek edelim. Olabildiğince sert bir hamur yoğuralım 40-45 dakika.
  2. Hamurumuz güzelce özleştikten daha sonra 3 eşit kesime bölelim.
  3. Bu üç parçayı da 10 dakika yoğurduk tan daha sonra ortasına un atarak servis tabağı büyüklüğünde açalım ortalarını unlayıp üst üste koyup elimizle biraz bastırıp inceltelim.
  4. Açacağımız hamuru alıp başkalarının üzerini örtelim kurumasın ????
  5. Açabildiğimiz kadar bol unla açalım.
  6. Aralarına bol un serpip baştan ikiye daha sonra tekrar katlayıp 3 parmak kalınlığında keselim (Parmaklarınız kalınsa 2 parmak kalınlığında olsun ????)
  7. Kestiğimiz hamurları bıçağın ucu dışarı gelecek biçimde ince ince şeritler olarak keselim.
  8. Unladığımız fırın tepsisine alalım. Hepsi bitene kadar devam edelim (Bu ölçülerle iki tepsi çıkıyor ????)
  9. 200 derece fırında alt üst fanlı bir biçimde (Fansız da olur değerli değil????)
  10. 10-15 dakika denetimli bir biçimde ortada açıp karıştırarak kurutalım (Aman yakmamaya dikkat edelim lakin güzelce de kurutalım ????)
  11. Kuruyan tepsiyi dışarıya alalım bir yarım saat güneşlendirip havalandıralım. çabucak sonrasında ister yoğurt kaplarına isterseniz de cam kavanozlara kaldırıp güneş ve rutubet olmayan serin bir yerde saklayalım.
  12. Güzel koruma edilirse 2 sene rahatlıkla hiç bir şey olmadan kullanılır.
  13. Biz yoğurt kaplarına koyuyoruz cam sıhhattir tabiiii imkan var ise önceliğiniz cam olsun????
  14. İster kesme çorbanızda, ister tutmaç isterseniz de yoğurtlu çorbalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ???????????? Afiyet bal şeker olsun
    ❣
Fırında Çorbalık Erişte Üretimi (Kış İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı