Fırında Çorbalık Erişte İmali (Kış İçin) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yaklaşık 8-5-9 bardak un 1 (Kontrollü)
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları güzelce çırpalım. Tuzu ve suyunu da ekleyip tekrar karıştıralım. Üzerine denetimli bir biçimde unumuzu ek edelim. Olabildiğince sert bir hamur yoğuralım 40-45 dakika.
- Hamurumuz güzelce özleştikten daha sonra 3 eşit kesime bölelim.
- Bu üç parçayı da 10 dakika yoğurduk tan daha sonra ortasına un atarak servis tabağı büyüklüğünde açalım ortalarını unlayıp üst üste koyup elimizle biraz bastırıp inceltelim.
- Açacağımız hamuru alıp başkalarının üzerini örtelim kurumasın ????
- Açabildiğimiz kadar bol unla açalım.
- Aralarına bol un serpip baştan ikiye daha sonra tekrar katlayıp 3 parmak kalınlığında keselim (Parmaklarınız kalınsa 2 parmak kalınlığında olsun ????)
- Kestiğimiz hamurları bıçağın ucu dışarı gelecek biçimde ince ince şeritler olarak keselim.
- Unladığımız fırın tepsisine alalım. Hepsi bitene kadar devam edelim (Bu ölçülerle iki tepsi çıkıyor ????)
- 200 derece fırında alt üst fanlı bir biçimde (Fansız da olur değerli değil????)
- 10-15 dakika denetimli bir biçimde ortada açıp karıştırarak kurutalım (Aman yakmamaya dikkat edelim lakin güzelce de kurutalım ????)
- Kuruyan tepsiyi dışarıya alalım bir yarım saat güneşlendirip havalandıralım. çabucak sonrasında ister yoğurt kaplarına isterseniz de cam kavanozlara kaldırıp güneş ve rutubet olmayan serin bir yerde saklayalım.
- Güzel koruma edilirse 2 sene rahatlıkla hiç bir şey olmadan kullanılır.
- Biz yoğurt kaplarına koyuyoruz cam sıhhattir tabiiii imkan var ise önceliğiniz cam olsun????
- İster kesme çorbanızda, ister tutmaç isterseniz de yoğurtlu çorbalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ???????????? Afiyet bal şeker olsun