Ezme Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ezme Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo domates
  • 1 kilo kapya biber
  • 1 kilo yeşil biber
  • 1 küçük kırmızı lahana
  • İsteğe bakılırsa 250 gr cin biber
  • 1 demet dereotu
  • 2 baş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1.5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 su bardağı yağ
İsteğe bağlı

  • 1 tatlı kaşığı biberiye
Ezme Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Tadı şahane her daim her yemekle sunabileceğiniz vitamin deposu bir lezzet.

  1. Tüm materyalleri rondo dan geçirerek büyük bir kapta karıştırın.
  2. Tuz yağ ve sirkesini koyup düzgünce harmanlayın.
  3. Bu etapta tadına bakarak sosunu damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
  4. Hazırlamış olduğunuz ezmeyi kavanozlara koyun ve 2 hafta ağzını açmadan bekletin. Afiyet olsun.
Ezme Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı