Ezme Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tadı şahane her daim her yemekle sunabileceğiniz vitamin deposu bir lezzet.
- 3 kilo domates
- 1 kilo kapya biber
- 1 kilo yeşil biber
- 1 küçük kırmızı lahana
- İsteğe bakılırsa 250 gr cin biber
- 1 demet dereotu
- 2 baş sarımsak
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1.5 su bardağı üzüm sirkesi
- 1.5 su bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı biberiye
Not EkleTarifi Yazdır
Tadı şahane her daim her yemekle sunabileceğiniz vitamin deposu bir lezzet.
- Tüm materyalleri rondo dan geçirerek büyük bir kapta karıştırın.
- Tuz yağ ve sirkesini koyup düzgünce harmanlayın.
- Bu etapta tadına bakarak sosunu damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
- Hazırlamış olduğunuz ezmeyi kavanozlara koyun ve 2 hafta ağzını açmadan bekletin. Afiyet olsun.