Ezme Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg domates (yarısı sivri etli domates yarısı köy domatesi)
  • 15 tane sivri biber (bir kaç tanesi acı olsun)
  • Yarım demet maydanoz
  • 15 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tuz
Ezme Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesleri güzelce yıkayıp yavaşça irice doğrayıp blenderdan geçirelim.
  2. Çok su üzere olmasın, biraz taneli olacak biçimde çekelim(blenderiniz yoksa küçük küçük doğrayarakta yapabilirsiniz)
  3. Bir leğene alalım ,biberleri ve maydanozu sarımsağı incecik doğrayalım.
  4. Sirke ,yağ ve tuzunu da ekleyelim ,ağzını kapatıp 3-4saat bekletelim .
  5. Arada bir karıştıralım.
  6. En son güzelce karıştırıp kavanozlara koyup 2 parmak eksik dolduralım ki taşmasın .
  7. Ağzını sıkıca kapatıp çabucak buzdolabına koyalım, dışarda bekletmeyelim havalar çok sıcak gidiyor bozulmasın çabucak yemeye başlayabilirsiniz.
Ezme Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı