Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg domates (yarısı sivri etli domates yarısı köy domatesi)
- 15 tane sivri biber (bir kaç tanesi acı olsun)
- Yarım demet maydanoz
- 15 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri güzelce yıkayıp yavaşça irice doğrayıp blenderdan geçirelim.
- Çok su üzere olmasın, biraz taneli olacak biçimde çekelim(blenderiniz yoksa küçük küçük doğrayarakta yapabilirsiniz)
- Bir leğene alalım ,biberleri ve maydanozu sarımsağı incecik doğrayalım.
- Sirke ,yağ ve tuzunu da ekleyelim ,ağzını kapatıp 3-4saat bekletelim .
- Arada bir karıştıralım.
- En son güzelce karıştırıp kavanozlara koyup 2 parmak eksik dolduralım ki taşmasın .
- Ağzını sıkıca kapatıp çabucak buzdolabına koyalım, dışarda bekletmeyelim havalar çok sıcak gidiyor bozulmasın çabucak yemeye başlayabilirsiniz.