Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai: ABD nasıl olur da bir terör kurbanı ülkeden tazminat alabilir?

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai: ABD nasıl olur da bir terör kurbanı ülkeden tazminat alabilir?
Karzai, başşehir Kabil’de düzenlediği basın toplantısında, Biden’in ABD lider yardımcısıyken, El Esas Başkanı Usame bin Ladin’in Pakistan’ın başşehri İslamabad’ın Abbottabad kentinde düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü epeyce uygun bildiğini söylemiş oldu.

Usame bin Ladin’in Afganistan’a Afganlar tarafınca değil, yabancılar tarafınca getirildiğini tabir eden Karzai, bu niçinle Afgan halkının da terör kurbanı olduğunun altını çizdi.

Hamid Karzai, Usame bin Ladin’in terör faaliyetlerinin bedelini Afganistan halkının ödememesi gerektiğini vurguladı.

Kelam konusu paraların Afganistan halkına ilişkin olduğunu lisana getiren Karzai, “Afganistan halkı terör kurbanıdır, ABD nasıl olur da bir terör kurbanı ülkeden tazminat alabilir. Amerikan halkına ve dünyaya sesleniyorum, fakir bir ulusu suçlayıp nasıl parasına el koyabilirler?” dedi.

sonucu Biden imzalamıştı

ABD Lideri Joe Biden, imzaladığı kararnameyle Afganistan Merkez Bankasının dondurulmuş 7 milyar dolarının tamamının kullanıma açılmasına ve bu paranın 3,5 milyar dolarlık kısmının insani yardım temelinde direkt Afgan halkına aktarılmasına karar vermişti.

Biden, kalan 3,5 milyar doların ise 11 Eylül kurbanlarının hala devam eden tüzel süreçleri ve tazminat talepleri için ayrılması tarafında adım atmıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.