Erimeyen Sivri Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Erimeyen Sivri Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kg sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 3 su bardağı sirke
- 4 yemek kaşığı tuz (İri tuz)
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet kesme şeker
- Su (Kavanoza alabildiğine)
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yıkayıp başlarını kesiyoruz kürdan yahut çatal yardımı ile biberlerimizin 4/5 yerinden deliyoruz ve kurulayıp yaşını alıyoruz.
- Kavanozumuzu sıcak su ile çalkalıyoruz.
- Sarımsaklarımızın soyup kavanozumuzun en tabanına 2/3 tane sarımsak koyuyoruz.
- Sarımsaklarımızın üstüne biberleri koyuyoruz. (yarısına kadar biber koyduktan daha sonra ortasına tekrar sarımsak koyup üstüme tekrar biber ekliyoruz )
- Biberleri kavanozumuza doldururken hoş bir biçimde bastırıyoruz.
- Kavanoza doldurduğumuz biberlerimizin üzerine sirkemizi, karabiberi, kişnişi, defne yaprağını, şekeri ve tuzunu ve kalan sarımsaklarımızı ekliyoruz.
- Tüm materyalleri ekledikten daha sonra kaynar suyumuzu kavanozumuza ağzına kadar döküyoruz. (10 dk biber sularımıza kaşığın art sapı ile karıştırıp havasını alıyoruz ).
- Kavanozumuzun kapağını hava almayacak biçimde sıkıca kapatıyoruz.Işık almayan bir ortamda koruma ediyoruz.Afiyet olsun .
Erimeyen Sivri Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı