Erimeyen Sivri Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Erimeyen Sivri Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 3 su bardağı sirke
  • 4 yemek kaşığı tuz (İri tuz)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı kişniş
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet kesme şeker
  • Su (Kavanoza alabildiğine)
Erimeyen Sivri Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri yıkayıp başlarını kesiyoruz kürdan yahut çatal yardımı ile biberlerimizin 4/5 yerinden deliyoruz ve kurulayıp yaşını alıyoruz.
  2. Kavanozumuzu sıcak su ile çalkalıyoruz.
  3. Sarımsaklarımızın soyup kavanozumuzun en tabanına 2/3 tane sarımsak koyuyoruz.
  4. Sarımsaklarımızın üstüne biberleri koyuyoruz. (yarısına kadar biber koyduktan daha sonra ortasına tekrar sarımsak koyup üstüme tekrar biber ekliyoruz )
  5. Biberleri kavanozumuza doldururken hoş bir biçimde bastırıyoruz.
  6. Kavanoza doldurduğumuz biberlerimizin üzerine sirkemizi, karabiberi, kişnişi, defne yaprağını, şekeri ve tuzunu ve kalan sarımsaklarımızı ekliyoruz.
  7. Tüm materyalleri ekledikten daha sonra kaynar suyumuzu kavanozumuza ağzına kadar döküyoruz. (10 dk biber sularımıza kaşığın art sapı ile karıştırıp havasını alıyoruz ).
  8. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak biçimde sıkıca kapatıyoruz.Işık almayan bir ortamda koruma ediyoruz.Afiyet olsun ;).
Not: turşunuzun kütür kütür olmasını ve ermemesini istiyorsanız çeşme suyu kullanmayınız. Ben yaparken hazır suyu kaynatıyorum.

Erimeyen Sivri Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı