Erik Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 kg kırmızı erik
- 1 kg toz şeker
- 1 ç.k limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikler çekirdeklerinden ayıklanır ve istenilen biçimde doğranır.
- Ben dörde böldüm fazla dağılmaması için.
- Erikleri tencereye alıp üzerine şekerini ekliyoruz.
- Tencerenin ağzı kapalı biçimde 1 gece bekletiyoruz.Eriklerin suyunu bırakması için.
- Ertesi günü tenceremizi ocağa alıyoruz.
- Kaynayınca kısık ateşe alıp üzerinde ki köpükleri temizliyoruz.(eğer suyu gözünüze az geldiyse 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz pişirmeye başlamadan evvel. ).
- 10 dk kadar kaynattıktan daha sonra limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp kapatıyoruz ocağı.
- Ben sıcak olarak kavanozlayıp vakumlama yapıyorum.
- Siz isterseniz yeterlice soğutup kavanozlayabilirsiniz.Afiyet olsun.