Erik Pestili (Tam Ölçülü) Sunumlarınıza Çok Yakışacak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2-3 kilo erik
- 2 su bardağı şeker
- 3-4 litre su
- 1 su bardağı süt
- 400 gram nişasta
- 1 kase fındık
- 3 adet pişirme kağıdı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikleri uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ek edelim. Yaklaşık 15 dakika pişirelim. Uygun bir süzgece alıp marmelatını çıkaralım.
- Çıkan marmelatını uygun bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım bu ortada akışkan sıvı olması gerekiyor. Şeker ve suyu ekleyip kaynatalım. Bir su bardağı süt ve nişastamızı pütür kalmayacak biçimde açalım.
- hemen sonrasında bu karışımı yavaş yavaş kaynayan eriklerimize ekleyelim süratlice karıştıralım. Uygun bir tepsiye yağlı pişirme kağıdı serelim. Karışımı ince katman biçiminde serelim.
- Üzerine susam ekleyelim. Bir gün bekleyen pestilimizi alalım aykırı çevirip art yağlı kağıt kısmını pak ıslak bez ile silelim. bu türlü daha kolay ayrılacaktır. Şeritler halinde keselim ve fındığı ortasına koyup rulo yapalım. Deneyenlere afiyet olsun