Erik Marmelatı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram mürdüm eriği
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1/4 (çeyrek) limon
Erik Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Erikleri yıkayın.
  2. Çekirdeklerinden ayırın 4’e bölüp tencereye alın.
  3. 1,5 su bardağı şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 1 gece bu türlü bekletin. Sonraki gün üzerine suyu ek edin. Kaynamaya bırakın.
  4. hafifçe kıvam alınca rondodan geçirin.
  5. yeniden ocağa alın.
  6. Kıvamı yoğunlaşınca içine tereyağı ve çeyrek limonun suyunu ek ederek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
  7. Soğuyunca kavanozlara ekleyin.
  8. Soğuyunca kapaklarını kapatın. Bu ölçü ile 2 küçük kavanoz marmelat elde ettim. İsterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz. Tereyağını renginin parlak olması için ekliyorum.Afiyet olsun
    😋
    .
Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı