Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram mürdüm eriği
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1/4 (çeyrek) limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikleri yıkayın.
- Çekirdeklerinden ayırın 4’e bölüp tencereye alın.
- 1,5 su bardağı şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 1 gece bu türlü bekletin. Sonraki gün üzerine suyu ek edin. Kaynamaya bırakın.
- hafifçe kıvam alınca rondodan geçirin.
- yeniden ocağa alın.
- Kıvamı yoğunlaşınca içine tereyağı ve çeyrek limonun suyunu ek ederek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
- Soğuyunca kavanozlara ekleyin.
- Soğuyunca kapaklarını kapatın. Bu ölçü ile 2 küçük kavanoz marmelat elde ettim. İsterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz. Tereyağını renginin parlak olması için ekliyorum.Afiyet olsun