Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.şeker oranından emin olmak için kaynarken bir tabakta soğutup damak tadiniza göre şekerini ayarlayabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun.
.
Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kg mürdüm eriği
- 1 kg erik
- 1 su bardağı su
- 1.5 kg şeker
- 8 adet limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle eriklerimiz yıkanır ve çekirdekleri ayıklanır. Büyük bir tencereye temalır.
- Üzerine 1. 5 kg şeker ve 1 su bardağı su eklenerek ocağa alınır.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra 45 dk kaynatılır ve daha sonrasında blender dan geçirilip 15 dk daha kaynatılır.
- Kaynama esnasında köpükleri bir kaşık sayesinde alınır.
- En son 8 adet limon tuzumuz eklenir. Daha evvelinde hazırlamış olduğumuz kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılıp aykırı çevrilir.
- Soğuyan marmelatlarımız kışın afiyetle yiyebilmek için uygun bir ortamda saklanır.
Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı