Enfes Tadı İle İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5 kg beyaz incir
- 5 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle incirlerimizi yıkayıp kürdan yardımı ile incirlerde delikler açalım ( reçelimizin daha âlâ şerbetini çekmesi için)
- Ardından derin tencereye koyalım ve üzerine şekeri ekleyip kapağını kapatalım ve dolaba yada serin bir yerde bir gece bekletelim.
- Bekletilen incirleri ocağa alalım.
- Kapağını açalım ve kısık ayarda orta ara karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan 5 dakika evvel limon tuzunu ekleyip son kere karıştıralım.
- Sıcak sıcağına kavanoza alalım ve kapağını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Afiyet olsun