Elma Şehri ve Ülkeyi Fotoğraflar: Gelecekte AI eğitimi için görüntüler de

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple, AI modellerini eğitmek için veri kaynaklarını genişletir. Gelecekte kamera araçları ve kamera çantalarının ev filosu tarafından çekilen görüntüler sadece harita hizmetine değil, aynı zamanda grubun diğer ürün ve hizmetlerinin daha da geliştirilmesinde ilk kez akmalıdır. Bu, Apple'ın Apple Haritalar görüntü kaydında güncellenmiş bilgi sayfasında yeni belirtildiği gibi, örneğin “görüntü tanıma, oluşturma ve iyileştirme ile bağlantılı” modellerin eğitimini içerir.

AI eğitimi için, “Mart 2025'ten itibaren anketlerde toplanacak bulanık görüntüler” kullanılıyor, Apple Almanca çeviride açıklıyor. Bu muhtemelen kamera araçları ve sırt çantaları tarafından çekilen sokakların ve bölgelerin görüntüleri anlamına gelir. İnsanlar ve plakalar otomatik olarak tanınmayan (“bulanık”) yapılmalı ve yalnızca bu uyarlanmış formda AI eğitimi için kullanılmalıdır.

Apple Intelligence şimdiye kadar birkaç görüntü işlevi ile

Apple'ın somut terimlerle iyileştirmek istediği işlevler şimdilik açıktır. Nisan ayının başında iOS 18.4 ile Almanya'ya da gelen Apple Intelligence, istenmeyen fotoğraf öğelerini ve “görsel zekayı” silmek için AI görüntü oluşturma işlevlerini içerir. İkinci işlev, iPhone kamerası aracılığıyla fiziksel ortamı yakalar ve bağlam bilgileri ve ek eylemler sağlamaya çalışır. Bununla birlikte, görüntü analizi için merkezi işlevler için, bir geri dönüş olarak görsel zeka chatgpt ve Google görüntü aramasını entegre eder.

Apple'ın kamera flotte şu anda Almanya'da yolda değil, buna göre bu ülkede AI eğitim amacıyla hiçbir görüntü verisi toplanmamaktadır. Araçlar en son 2023 ve 2024'te Almanya'da seyahat ediyorlardı, ancak şimdiye kadar Apple, Sokak View muadiline harita hizmetindeki “görünüm” i beslemedi.

Yasadışı Web İçeriği ile AI Eğitimi

Sektörün geri kalanına benzer şekilde Apple, kendi sesli modellerini unixed web içeriğinde de kullandı ve ancak daha sonra devre dışı bırakma seçeneği iletti. Apple'ın AI girişimi son zamanlarda giderek daha fazla eleştirildi, çünkü grup şimdiye kadar Siri ses yardım sistemi için işlevler uygulayamadı (ve zaten reklamlarda pazarlanmıştı). Dahili olarak, Siri ekibi şimdi yeni yönetim altında.

(LBE)