Elma Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Elma Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo elma
  • 1.5 kilo şeker (Ben epey şeker tüketmediğim için 1 kilo kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Elma Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Elmalarımızı soyup küp küp doğruyoruz güzelce yıkayıp tenceremize alıyoruz. Şekeri döküp kapağı kapatıp 1 gece belirtiyoruz.
  2. Ertesi gün kısık ocağa koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Ben en küçük ocağın en kısığına koydum 5-6 saat pisti kıvam aldıktan ve rengi yoğunlaşmaya başladıktan daha sonra limon tuzunu ekleyip, biraz da o denli pişiriyoruz 15 dk.
  3. Ardından sıcak haliyle kavanozlara alıp ağzını güzelce kapatıyoruz ve zıt çevirip sofra bezine sararak 1 gün bekletiyoruz böylelikle vakumlamış oluyoruz.
  4. İstediğiniz vakit tüketebiliyoruz. Şimdiden ellerinize sıhhat hanımlar deneyenlerden yorum bekliyorum kolay gelsin
    🥰
    🥰
    🥰
    .
Elma Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı