Ekşi Lahana Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Orta uzunluk lahana
- 1 yemek kaşığı zirveli turşu tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir lahana ince ince kıyılır. Tuz ile karıştırılır üzeri streçle kapatılır yarım saat beklenir. daha sonra açılır ve güzelce fazlaca güçlü olmamak kaydıyla ovulur.
- Üzeri örtülüp bir saat mutfakta bekletilir. Kavanoz strilize edilir sıkı sıkı bastıra bastıra kavanoza bastırılır üstüne bir taş yada tartı konur kapağı gevşek kapatılır karanlık dolaba 5gün bekletilip fermente olması beklenir.
- daha sonra buzdolabına konur yenmeye hazırdır bir aydan fazla buzdolabında bozulmaz, benim 3 kavanoz çıktı. Ben bağırsaktan rahatsızdım epeyce düzgün geldi-asla sirke koymayın sirke tüm bakterileri öldürür.