Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır (Kızartmadan Buzluk Kokusu Olmadan) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 8 adet patlıcan
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar alacalı soyularak tuzlu suda yarım saat bekletilir. Suyu sıkılarak alınır ve 180 derece fırına tepsisine dizilir.
- Üzerlerine fırça ile yağ sürülür. Patlıcanların bir yüzü kızarınca çevrilir ve başka tarafları da yağlanarak tekrar fırına verilir. Yumuşayana kadar güzelce pişirilir.
- Pişen patlıcanların karnı yarılır. İçlerine teğe dilim domates biber koyulur. Büsbütün soğuyunca kilitli poşetlere koyulur.
- Buzluk kokusu olmaması için kilitli poşet kullanmanızı tavsiye ederim. Kullan at şeffaf kutular ve saklama kapları da kullanabilirsiniz.
- Buzdolabı poşetlerinde koku olabilir. Kullanılırsa da çift kat kullanın. Dolaptan çıkan patlıcanlar yavaşça çözülünce içi doldurulup kullanılabilir. Asla tam olarak çözdürmeyin.