Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır (Kızartmadan Buzluk Kokusu Olmadan)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır (Kızartmadan Buzluk Kokusu Olmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet patlıcan
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır (Kızartmadan Buzluk Kokusu Olmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar alacalı soyularak tuzlu suda yarım saat bekletilir. Suyu sıkılarak alınır ve 180 derece fırına tepsisine dizilir.
  2. Üzerlerine fırça ile yağ sürülür. Patlıcanların bir yüzü kızarınca çevrilir ve başka tarafları da yağlanarak tekrar fırına verilir. Yumuşayana kadar güzelce pişirilir.
  3. Pişen patlıcanların karnı yarılır. İçlerine teğe dilim domates biber koyulur. Büsbütün soğuyunca kilitli poşetlere koyulur.
  4. Buzluk kokusu olmaması için kilitli poşet kullanmanızı tavsiye ederim. Kullan at şeffaf kutular ve saklama kapları da kullanabilirsiniz.
  5. Buzdolabı poşetlerinde koku olabilir. Kullanılırsa da çift kat kullanın. Dolaptan çıkan patlıcanlar yavaşça çözülünce içi doldurulup kullanılabilir. Asla tam olarak çözdürmeyin.
Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır (Kızartmadan Buzluk Kokusu Olmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı