Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500gr taza kadayıf
- 300gr ceviz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Kadayıflarımızı iri dövülmüş ceviz ile saralım.
- Ardından süt, yumurta, vanilin karışımı çırpalım dolmalarımızı bandıralım. yavaşça elimizle sıkıp, fazlasını alalım bir tepsiye dizelim.
- Dondurucuya atalım 30 dakika daha sonra tepsiden alalım poşetleyip tekrar dondurucuya koyalım. Yapmak istediğiniz vakit dışarda bekletmeden kızgın yağda kızartın şerbete atın.
- Ben tam üç ay daha sonra yaptım kusursuz oldu hem elinizin altında hazır bulunuyor bu ortada şerbet ölçüm birebir 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker, çeyrek limon şeker eriyene kadar karıştırın kesinlikle daha sonrasında ocağa alın 30 dakikada kaynatın orta ateşte.
- böyle yaparsanız aylarca dursa şekerlemez dipnot buzlabına koymayın şimdiden afiyet olsun.