Dondurucuda Hamburger Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg az yağlı dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanımızı küçük olacak biçimde küp formunda doğruyoruz.
- Tüm materyallerimizi kıymamızın üzerine ekleyip, yarım saat kadar yoğuruyoruz köftemjzi.
- Yoğurduğumuz köftemizi büyük uzunluk kavanoz kapağıyla şekillendiriyoruz.
- Köftelerinizi tıpkı gün pişireceksiniz şayet buzdolabında 1 saat dinlendirmeniz kâfi.Ama uzun vadede buzlukta da saklayabilirsiniz.
- Dilediğiniz vakit buzluktan çıkarıp kullanmabilirsiniz.
- Tavada yahut fırında kızartıp yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.