Dondurucuda Barbunya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Dondurucuda Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Arzu ettiğiniz kadar taze barbunya
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle barbunyanın tanelerini ayıklayalım.
- Yıkayıp genişçe bir tencereye alalım ve üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyelim.
- Yaklaşık 8-9 dakika boyunca barbunyayı kaynatalım ve suyunda yavaşça siyahlaşma gözleyeceksiniz barbunya tanelerinde de siyah beneklerin gittiğini gözlemleyeceksiniz. Bu etapta ocağınızın artık altını kapatabilirsiniz.
- Barbunyalar siyah suyunu saldığı vakit artık ocaktan alabilirsiniz. Müddet ocağın büyüklüğüne bakılırsa değişkenlik gösterebilir.
- sonrasındasında barbunyayı çabucak süzdürün ve soğuyunca buzdolabı poşetlerine paylaştırın.
- Tek seferde yiyeceğiniz kadar barbunyayı poşetlere ayırmanızı tavsiye ediyorum. sonrasındasında pipet sayesinde havasını alın ve ağzını sıkıca kapatın.
- Dondurucuya yerleştirip kış boyunca afiyetle tüketebilirsiniz.
Dondurucuda Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı