Domateslı Acı Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domateslı Acı Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg armut domates rendelenmiş (Domatesin ölçüsü arttırılabilir)
  • 500 gr. acı kıl biber ince doğranmış
  • 2 adet kapya kırmızı biber ince doğranmış
  • 1 kelle sarımsak küçük doğranmış
  • 1 demet maydanoz doğranmış
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salamura tuzu1 su bardağı sıcak su tuzu eritmek için
  • Kavanozların üzerine dökmek için zeytin yağı
  • Tuz
9-10 adet küçük kavanoz


Domateslı Acı Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesler uygunca yıkanır. Kabuksuz olacak yada kabukları soyulup robottan geçilir. Derin bir kaba alınır.
  2. Sarımsak ve maydanoz doğranıp domatesin içine karıştırılır yeşil ve kırmızı biberlerde doğranarak sosun içine eklenir salamuralıķ tuz sıcak suda eritilir.
  3. Tuz eriyince tabanında kum taş olabilir bunun için suyun tabanını kullanmamak lazım tadına bakarak tuzlu sudan ekleme yapınız şirke ve sıvı yağı da ekleyip uygunca harmanlayıp, bir gece bekletelim.
  4. Temiz kavanozlara 2 parmak aşağıda olacak biçimde doldurup üzerine zeytin yağı gezdirelim, onun üzerinede zeytin yağı acımasın diye tuzlukla tuz ekelim.
  5. Buz dolabında koruma edelim. Ortada denetim edin ki taşma yapmasın kavanozların seçimi size kalmış küçük kavanoz olursa ziyan olmaz.
  6. Açılan kavanoz havayla temas edeceği için üzerine yeniden zeytinyağı dökülmesini tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Not:Kavanoz ölçüsü muhakkak olmuyor ben elimde olan yarımlık ve küçük kavanozları kullandım sayısı fotoğrafta görüldüğü kadar.

Kavanozların üzerine dökmek için zeytin yağı doldurulan kavanozların üzerine dökülecek, hava almaması için

Domateslı Acı Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı