Domatesli Acı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kg domates
- 2 kg acı biber
- 1 büyük baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı kaya tuzu
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 buçuk su bardağı sirke
- 1 buçuk su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biber ve domatesleri yıkıyoruz.
- Biberleri ince ince doğruyoruz .
- Domatesleri kabuklarını soymadan 4 e bölüp robottan geçiriyoruz .
- Domatesleri geniş bir tencereye alıyoruz, içine zeytinyağımızı, tuzumuzu da katıp yarım saat kaynatıyoruz .
- Biberleri ve sarımsakları ek ediyoruz .
- Sırasıyla sirke, şekeri de ekleyip 15 dk daha kaynatalım en son limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
- Ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduruyoruz.
- Kavanoz kapaklarımızı kesinlikle sıcak suda kaynatıp o denli kapatıyoruz ,ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz .
- Karanlık serin bir yerde koruma ediyoruz afiyet olsun.