Domatesli Acı Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domatesli Acı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg domates
  • 2 kg acı biber
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 buçuk su bardağı sirke
  • 1 buçuk su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
Domatesli Acı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle biber ve domatesleri yıkıyoruz.
  2. Biberleri ince ince doğruyoruz .
  3. Domatesleri kabuklarını soymadan 4 e bölüp robottan geçiriyoruz .
  4. Domatesleri geniş bir tencereye alıyoruz, içine zeytinyağımızı, tuzumuzu da katıp yarım saat kaynatıyoruz .
  5. Biberleri ve sarımsakları ek ediyoruz .
  6. Sırasıyla sirke, şekeri de ekleyip 15 dk daha kaynatalım en son limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
  7. Ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduruyoruz.
  8. Kavanoz kapaklarımızı kesinlikle sıcak suda kaynatıp o denli kapatıyoruz ,ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz .
  9. Karanlık serin bir yerde koruma ediyoruz afiyet olsun.
Domatesli Acı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı