Domatesli Acı Biber Turşusu (Kaynatmak Yok) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Turşu hazır olduktan daha sonra serin ve kuru bir yerde koruma etmelisiniz. Tuz oranı damak tadınıza göre az gelirse ek edebilirsiniz.
Domatesli Acı Biber Turşusu (Kaynatmak Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2.5 kilo domates (yumurta domates ile yarı yarıya kullandım)
- 250 gram acı kıl biber
- 250 gram tatlı kıl biber
- 3 adet kapya biber
- 2 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil biber ve kapya biberleri yıkayıp temizleyelim.
- Yeşil biberlerin sap kısımlarını temizleyip irice 3 -4 cm uzunluğunda doğrayalım.
- Kapya biberlerinde sap kısımlarını temizleyelim ve küp küp olacak biçimde doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyalım.
- Küp küp olacak biçimde doğrayalım.
- Kabukları bir kaseye alıp üzerine tuz serpip ovalayalım.
- Sarımsakları ve maydanozu da ince ince doğrayalım.
- Doğradığımız bütün materyalleri geniş bir kabın içine alalım.
- Domates kabuklarının çıkan suyunu da ek edelim.
- sonrasındasında kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu, zeytinyağı ve üzüm sirkesini bir kasede karıştırıp ekleyelim.
- Tüm materyalleri yeterlice karıştırarak 1 saat bekletelim. Orta ara karıştıralım.
- Beklettiğimiz turşumuzu pak ve kuru kavanozlara dolduralım.
- Kavanozların ağız kısmını temizleyerek hiç kullanılmamış kapaklar ile sıkıca kapatalım.
- 1 hafta buzdolabında beklettikten daha sonra servis edebilirsiniz. Orta ara kavanozları alt üst etmeyi unutmayın
Turşu hazır olduktan daha sonra serin ve kuru bir yerde koruma etmelisiniz. Tuz oranı damak tadınıza göre az gelirse ek edebilirsiniz.
Domatesli Acı Biber Turşusu (Kaynatmak Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı