Domates Ve Acı Biberli Konserve Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo domates
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kilo acı biber meksika biberiyle karışık
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri yıkayın küp küp halinde doğrayın.
- Tencereyi ocağa alıp domatesleri koyun.
- Biberleri yıkayın. Doğrayın domateslerin üzerine ek edin.
- Orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Zeytinyağını da koyup karıştırın.
- İyice kaynadıktan daha sonra ocağı kapatın.
- Sıcakken kavanozlara doldurun.
- Kavanozları iki geri bir ileri biçiminde sıkıca kapatın.
- Kavanozları zıt çevirip bir gün o denli bırakın.
- ondan sonrasında güneş almayan bir yerde koruma edin.