Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo tam olgunlaşmamış domates
- 1 avuç cin biberi
- 3 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nohut
- 10 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5 – 6 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- Aldığı kadar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domatesleri biberleri temizleyip yıkayalım bir taraftan da sarımsakları soyup hazırlayalım.
- 10 kiloluk bidonun tabanına nohutları atalım, birkaç tane sarımsakla birkaç cin biberi koyalım.
- Domatesleri birkaç yerinden iğneleyerek bidona koyalım.
- Biraz koyduktan daha sonra ortalara bir daha sarımsak ve biber koyalım, bir daha domates koymaya devam edelim.
- Bidon dolduktan daha sonra üzerine ortalarına bir daha sarımsak biber koyalım ,tamamı bittikten daha sonra 10 kaşık kaya tuzunu ve 1 kaşık limon tuzunu koyalım.
- Sirkesini ve aldığı kadar suyunu ekleyelim kapağını kapatalım şimdiden ellerinize sıhhat inşallah beğenirsiniz afiyet olsun