Domates Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo tam olgunlaşmamış domates
  • 1 avuç cin biberi
  • 3 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • 10 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 – 6 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar su
Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle domatesleri biberleri temizleyip yıkayalım bir taraftan da sarımsakları soyup hazırlayalım.
  2. 10 kiloluk bidonun tabanına nohutları atalım, birkaç tane sarımsakla birkaç cin biberi koyalım.
  3. Domatesleri birkaç yerinden iğneleyerek bidona koyalım.
  4. Biraz koyduktan daha sonra ortalara bir daha sarımsak ve biber koyalım, bir daha domates koymaya devam edelim.
  5. Bidon dolduktan daha sonra üzerine ortalarına bir daha sarımsak biber koyalım ,tamamı bittikten daha sonra 10 kaşık kaya tuzunu ve 1 kaşık limon tuzunu koyalım.
  6. Sirkesini ve aldığı kadar suyunu ekleyelim kapağını kapatalım şimdiden ellerinize sıhhat inşallah beğenirsiniz afiyet olsun
    🥰
    🥰
    🥰
    .
Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı