Domates Sosu Kışlık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 10 kg domates (Ben kendi bahçemizin domateslerinden kullandım)
- Biraz tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kavanoz ve kapaklarını dezenfekte ediyoruz. Kapaklar hiç kullanılmamış olmalıdır. Ben kavanoz ve kapaklarını kaynar suya koyup 5 dakika baklettim.
- İstediğimiz kiloda domatesi rendelenmiş biçimde bir tencerede kaynayıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Kaynadıktan daha sonra isteğe bağlı ölçüde tuz atın beş dakika daha kaynatın.
- Sosu sıcakken dezenfekte ettiğimiz kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
- Kavanoz kapaklarını atmaması için şişeleri öteki bir tencereye kapaklar aşağıya bakacak biçimde yerleştirin ve kaynatın.
- 30 dakika kadar kavanozları kaynattıktan daha sonra pak bir bezin üzerine kavanozları dizin. Bu tanım kışlık domates suyu olarak da bilinir çorbalarda makarnalarda sos olarak yemeklerde hatta kahvaltıda ekmek banıp yiyebileceğiniz bir tanım. Afiyet olsun