Domates Soslu Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg uzun ince kıl biber ( 1.5 kg tatlı yarım kg acı kullandım)
- 6 kg domates
- 1 bağ maydanoz
- 3 kelle sarımsak
- 1 çay bardağı tuz
- 1.5 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 3 su bardağı üzüm sirkesi
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvela domateslerin kabuklarını soyup robottan geçirip yoğunlaşana kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Domates sosumuz kaynarken biberlerimizi öncesinden yıkayıp hazır ettiğimiz biberleri küçük küçük keselim .
- Geniş bir kaba alalım.
- Üzerine soğuyan domates sosu ve ince doğranmış maydanoz, sarımsak, tuz, zeytinyağı, sirkeyi ekleyip güzelce karıştırıp kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın.
- 4-5 gün dışarıda bekletip ondan sonrasında serin bir yerde yoksa buzdolabın en alt rafında koruma edelim .Yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun.