Domates Soslu Taze Fasulye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg taze fasulye
- 2 kg kırmızı bursa domates
- 5 adet iri diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu (tuzu denetimli olarak bırakın)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle taze fasulyeyi düzgünce yıkandıktan ve suyu süzüldükten daha sonra fasulyeleri yavaşça ince kalınlıkta doğrayın .
- Ayrı tencereye su bırakıp kaynatın.
- Tencerede kaynayan suyun içine doğranmış fasulyeleri bırakın ve hafifçeçe canlı kalacak biçimde haşlayın ve süzün.
- Ardından üzerine soğuk su dökerek tekrar süzün .
- Benim fasulyem 2 dakikada yüksek ateşte kaynayan suda haşlandı siz fasulyeleri denetimli tadarak haşlayın.
- Domateslerin kabuklarını soymadan rondodan sarımsakla bir arada çekin ve tencerenin içine bırakın.
- Ardından üzerine zeytinyağı ,sirke,toz şeker ,1 yemek kaşığı kaya tuzu ek edin karıştırın .
- Ocağın altını yüksek ateşte açın ,turşunun tuzunu denetimli bırakın, tuzlu olmasın .
- Domates püresi kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatın ,harlı ateşte kaynatın.
- Ardından ocağın altını kısın ve yavaşça haşlanmış taze fasulyeyi bırakıp yenidendan karıştırın.
- Tamamen kaynamaya başlayınca tüm tenceredeki harcımız ocağın altını kısın steril edilmiş tüm kavanozlara turşumuzu teker teker bırakın ve kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın.
- Ben kavanozları aykırı çevirmeden 1 gün üzerine sofra sererek beklettim akabinde turşu kavanozları güneş görmeyen serin nemsiz bir ortamda bekletiyorum.
- Turşumuzun açtıktan daha sonra buzdolabında bekletin lütfen afiyet olsun