Domates Soslu Taze Fasulye Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domates Soslu Taze Fasulye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 kg kırmızı bursa domates
  • 5 adet iri diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu (tuzu denetimli olarak bırakın)
Domates Soslu Taze Fasulye Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle taze fasulyeyi düzgünce yıkandıktan ve suyu süzüldükten daha sonra fasulyeleri yavaşça ince kalınlıkta doğrayın .
  2. Ayrı tencereye su bırakıp kaynatın.
  3. Tencerede kaynayan suyun içine doğranmış fasulyeleri bırakın ve hafifçeçe canlı kalacak biçimde haşlayın ve süzün.
  4. Ardından üzerine soğuk su dökerek tekrar süzün .
  5. Benim fasulyem 2 dakikada yüksek ateşte kaynayan suda haşlandı siz fasulyeleri denetimli tadarak haşlayın.
  6. Domateslerin kabuklarını soymadan rondodan sarımsakla bir arada çekin ve tencerenin içine bırakın.
  7. Ardından üzerine zeytinyağı ,sirke,toz şeker ,1 yemek kaşığı kaya tuzu ek edin karıştırın .
  8. Ocağın altını yüksek ateşte açın ,turşunun tuzunu denetimli bırakın, tuzlu olmasın .
  9. Domates püresi kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatın ,harlı ateşte kaynatın.
  10. Ardından ocağın altını kısın ve yavaşça haşlanmış taze fasulyeyi bırakıp yenidendan karıştırın.
  11. Tamamen kaynamaya başlayınca tüm tenceredeki harcımız ocağın altını kısın steril edilmiş tüm kavanozlara turşumuzu teker teker bırakın ve kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın.
  12. Ben kavanozları aykırı çevirmeden 1 gün üzerine sofra sererek beklettim akabinde turşu kavanozları güneş görmeyen serin nemsiz bir ortamda bekletiyorum.
  13. Turşumuzun açtıktan daha sonra buzdolabında bekletin lütfen afiyet olsun
    🙏
    🌸
    .
Domates Soslu Taze Fasulye Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı