Domates Soslu Kızarmış Biber Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg domates
- Yarım kg acı cin biber (acı zevkinize bakılırsa azaltabilirsiniz, bu ölçü ile acılı oluyor)
- Yarım kg tatlı sivri biber
- 10 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domateslerimizi soyup küp küp doğrayalım. Ne epey küçük ne fazlaca büyük olsun.
- Biberlerimizi temizleyip doğrayalım.
- Sarımsakları soyup doğrayalım. Tüm gereçlerimiz hazır.
- Domateslerimizi tenceremize alalım.
- Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim ve kaynamaya alalım. Çok ezilmeyecek ancak yavaşça suyunun özdeşleşeceği kadar kaynatalım ben bir 20 dk kaynattım domatesler kaybolsun istemedim.
- O sırada geniş bir tencereye biberleri alalım yarım çay bardağı zeytinyağı 1çay kaşığı tuz gezdirelim ve yavaşça rengi değişene kadar kavuralım.
- Kaynayan domateslere biberleri ekleyelim.
- Sarımsakları doğrayıp ekleyelim. Tuz ekleyelim.
- Bu kademede tadına bakıp ayarlayabilirsiniz.
- Hepsini beş dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup karşıt çevirelim vakumlayalım. Hepsi bu kadar ister kızartmaların üzerine ister kahvaltılarda deneyebilirsiniz. Afiyet olsun