Domates Soslu Cin Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo cin biberi
- 5 kilo domates
- 1 bağ maydanoz
- 6 – 7 yemek kaşığı kaya tuzu (İsteğe bağlı olarak tadına bakıp atabilirsiniz )
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 baş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce biberleri temizleyip yıkayalım daha sonra domatesleri yıkayalım.
- Sarımsakları soyalım hazırlayalım.
- Maydanozları yıkayalım.
- Domatesleri ,sarımsağı, maydanozu robotla çekelim.
- Büyük bir leğene koyalım sirkesini sıvı yağını tuzunu limon tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Tadını tuzunu ayarlayalım.
- Cin biberlerini bütün olarak içine koyalım karıştıralım.
- Kavanozlara paylaştıralım kapaklarını sıkıca kapatalım bir tencereye su koyalım.
- Kaynatalım kavanozları zıt çevirip içine koyalım.
- Yarım saate yakın kaynatalım aykırı olarak bi yere koyalım saralım. Sabaha kadar bekletelim sabah çevirebiliriz kapaklar çökmüş olması lazım.İnşallah beğenirsiniz afiyet olsun şimdiden