Domates Soslu Cin Biberi Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domates Soslu Cin Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo cin biberi
  • 5 kilo domates
  • 1 bağ maydanoz
  • 6 – 7 yemek kaşığı kaya tuzu (İsteğe bağlı olarak tadına bakıp atabilirsiniz )
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 baş sarımsak
Domates Soslu Cin Biberi Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce biberleri temizleyip yıkayalım daha sonra domatesleri yıkayalım.
  2. Sarımsakları soyalım hazırlayalım.
  3. Maydanozları yıkayalım.
  4. Domatesleri ,sarımsağı, maydanozu robotla çekelim.
  5. Büyük bir leğene koyalım sirkesini sıvı yağını tuzunu limon tuzunu ekleyip karıştıralım.
  6. Tadını tuzunu ayarlayalım.
  7. Cin biberlerini bütün olarak içine koyalım karıştıralım.
  8. Kavanozlara paylaştıralım kapaklarını sıkıca kapatalım bir tencereye su koyalım.
  9. Kaynatalım kavanozları zıt çevirip içine koyalım.
  10. Yarım saate yakın kaynatalım aykırı olarak bi yere koyalım saralım. Sabaha kadar bekletelim sabah çevirebiliriz kapaklar çökmüş olması lazım.İnşallah beğenirsiniz afiyet olsun şimdiden
    🥰
    🥰
    🥰
    .
Domates Soslu Cin Biberi Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı