Domates Soslu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kğ domates
- 1 kğ biber
- Maydonoz
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup blendırdan geçirip derin bir tencereye alıp altını kısıp kaynamaya bırakıyoruz….
- Bu sırada biberlerimizi ayıklıyoruz….
- Maydanoz ve sarımsakları ayıklayıp blendırdan geçiriyoruz….
- Suyu çekilene kadar domatesleri yarım saat kadar pişiriyoruz akabinde sirke, yağ ve tuzu ek ediyoruz akabinde biber maydanoz ve sarımsakları ek edip biberin rengi dönene kadar pişiriyoruz….
- Kavanozlara sıcak sıcak doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz afiyet olsun….