Domates Konservesi (Kışlık) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2-3 kilo domates
- Her kavanoza 1 çay kaşığı tuz
- Cam kavanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tencerede suyu kaynamaya bırakın kavanozları kaynatmak için.
- Önce domatesleri uygunca yıkayın ve bıçakla yavaşça çizgiler atın amma derin olmasın ve domateslerin üzerine sıcak su dökün biraz bekletin. bu biçimdece kabukları rahat soyulur.
- Soyduğunuz domatesleri kavanozlara atın orta ara üzerinden hafifçeçe bastırın suyu çıksın fakat ezmeyin.
- Kavanoz yarıya kadar dolduğunda 1 çay kaşığı tuz ekleyip, ağzını yeterlice kapatın.
- Tencerede kaynayan suyun içine bez atıp üzerine kavanozları ağzı aşağı dizip on dakika kaynatıp, sterilize edin. Allah kolaylık versin umarım beğenirsiniz.