Domates Kabuklarından Salça Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Soyulmuş domates kabukları (Menemen için yahut yemeklerde kullanılan domates kabuklarını kullanıyoruz)
- İsteğe bağlı 3-5 tane kapya biber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates kabuklarımızı bir tencereye alıyoruz.
- İsteğe bağlı içine kırmızı kapya biber doğrayabiliriz.
- Ocağın altını açıp ortalama 30 dk civarı kaynatıyoruz.
- Tencereyi ocaktan alıp.
- Yumuşayan kabuklarımızı blenderdan geçiriyoruz.
- Temiz bir kabın içine tahta kaşık sayesinde kevgirden geçiriyoruz.
- Kevgirde kalan posaları çöpe atıyoruz.
- Kaba akan domatesleri yeniden bir tencereye alıp üzerine göz sonucu tuz serpiyoruz.
- Suyunu çekip yoğunlaşınca ocağı kapatıp püre kıvamına yakın olan domateslerimizi bir tepsiye aktarıyoruz güneş goren bir yerde rengi dönüp katılaşana kadar orta ara karıştırarak salçamızın olmasını bekliyoruz.
- Bu hava durumuna ve salçamızın su oranına bağlı olarak 4 ila 6 gün ortasında olacaktır.
- daha sonra cam bir kavanoza koyup dolabımıza kaldırıyoruz.