Domates Kabuklarından Salça Üretimi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domates Kabuklarından Salça Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • Soyulmuş domates kabukları (Menemen için yahut yemeklerde kullanılan domates kabuklarını kullanıyoruz)
  • İsteğe bağlı 3-5 tane kapya biber
  • Tuz
Domates Kabuklarından Salça Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domates kabuklarımızı bir tencereye alıyoruz.
  2. İsteğe bağlı içine kırmızı kapya biber doğrayabiliriz.
  3. Ocağın altını açıp ortalama 30 dk civarı kaynatıyoruz.
  4. Tencereyi ocaktan alıp.
  5. Yumuşayan kabuklarımızı blenderdan geçiriyoruz.
  6. Temiz bir kabın içine tahta kaşık sayesinde kevgirden geçiriyoruz.
  7. Kevgirde kalan posaları çöpe atıyoruz.
  8. Kaba akan domatesleri yeniden bir tencereye alıp üzerine göz sonucu tuz serpiyoruz.
  9. Suyunu çekip yoğunlaşınca ocağı kapatıp püre kıvamına yakın olan domateslerimizi bir tepsiye aktarıyoruz güneş goren bir yerde rengi dönüp katılaşana kadar orta ara karıştırarak salçamızın olmasını bekliyoruz.
  10. Bu hava durumuna ve salçamızın su oranına bağlı olarak 4 ila 6 gün ortasında olacaktır.
  11. daha sonra cam bir kavanoza koyup dolabımıza kaldırıyoruz.
Domates Kabuklarından Salça İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı