Domates Kabuğundan Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 10 kilogram domatesin kabuğu
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Kışlık domates hazırlarken kabuklarından da istifade etmek için bu sosu hazırladım. 10 kilogram domatesin kabuğu tencereye alınır. Kabuklar suyunu salıp, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- İyice yumuşayıp, pişen domates kabuklarının, hiç suyu kalmayacak biçimde kevgirden geçirilir.
- Kevgirden geçirdiğimiz sosumuzu yine ocağa alınarak, tuz ek edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan sosumuzu bir kavanoza içinde hava kalmayacak biçimde alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilip, dolapta saklanır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.