Domates Kabuğundan Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domates Kabuğundan Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kilogram domatesin kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates Kabuğundan Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kışlık domates hazırlarken kabuklarından da istifade etmek için bu sosu hazırladım. 10 kilogram domatesin kabuğu tencereye alınır. Kabuklar suyunu salıp, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  2. İyice yumuşayıp, pişen domates kabuklarının, hiç suyu kalmayacak biçimde kevgirden geçirilir.
  3. Kevgirden geçirdiğimiz sosumuzu yine ocağa alınarak, tuz ek edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  4. Soğuyan sosumuzu bir kavanoza içinde hava kalmayacak biçimde alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilip, dolapta saklanır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Domates Kabuğundan Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı