Derin Dondurucuda Dolmalık Biber Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
ziyaret etmişken abone olmayı ve zil sesini açmayı unutmayın
.
Derin Dondurucuda Dolmalık Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 kg dolmalık biber
- Sıcak su
- Soğuk su
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolmalık biberin zirve kısımlarını baş parmağınız ile bastırarak, çıkartın. Ya da bıçak yardımı ile de zirve kısımlarını kesebilirsiniz.
- Ardından biberlerin ortasında kalan çekirdeklerini temizleyip, yıkayın.
- Derin bir tencere içine bol su dökelim. Tencereyi ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başladığında içine dolmalık biberleri ekleyip 3-4 dakika pişirelim.
- Diğer taraftan diğer derin bir kaba olabildiğince soğuk su koyalım.
- 3 dakika sonunda bir kevgirle dolmalık biberleri süzüp, çabucak soğuk su dolu kabın içine koyalım şoklamasını sağlayalım.
- Bu şoklama metodu ile biberlerin rengi canlı kalacaktır. Biberleri soğuk su ortasında soğuyana kadar bekletelim.
- Biberleri soğuk sudan çıkartıp delik kısımları alta gelicek formda kevgirle suyu büsbütün süzülene kadar bekletelim.
- hemen sonrasında biberleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, ortasındaki havayı büsbütün alalım.
- Dilerseniz pipetle de havasını içinize çekebilirsiniz.
- Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın.
- Poşeti bağladıktan daha sonra biberleri yeniden bir poşete daha koyun.
- 2 poşet ortasında olursa, bulunduğu dondurucuda öteki donan sebzelerin kokusunu almaz.
Derin Dondurucuda Dolmalık Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı