Derin Dondurucu İçin İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Derin Dondurucu İçin İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Hamuru için;
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 su bardağı sıcak su (Yoğururken su bulunduralım sert olursa birazcık ek edelim)
- 500 gram kıyma
- 3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım biz dış harcını hazır edene kadar soğusun.
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağlarla bir arada tavaya alalım kavurup kıymayı ek ederek kıymayı rengi değişene kadar kavuralım, tuzunu, salçaları ve baharatları ekleyip, 1-2 dakika kavurup ocaktan alalım. Soğuyunca ceviz içini ekleyerek karıştıralım iç harcımız hazır dursun.
- Köftelik bulguru ve irmiği sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatalım bulgur suyu çeksin yumuşasın.
- Un, yumurta, salçalar, tuz ve baharatları ek ederek güzelce karıştırıp, kulak göğsü yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım, yanımızda su bulunduralım katı olursa birazcık ekleyip karıştıralım hamuru yarım saat dinlendirelim daha hoş kıvam alır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- İçlerini işaret parmağı ile oyarak inceltelim içine kıymalı harçtan koyarak iki avuç içimizde elimizi suya batırıp, oval biçimde yuvarlayarak içli köftemizi yapalım ve tepsiye dizerek derin dondurucuya koyalım.
- Köfteler yeterlice donunca saklama kabına yahut buzluk poşetine yerleştirerek tekrar derin dondurucuya koyalım, uzun bir süre koruma edebilir.
- Yiyeceğimiz vakit buzunu çözdürmeden haşlama yahut bol yağda kızartarak yanında limon dilimleri ile servis edebiliriz. Afiyet olsun))
Derin Dondurucu İçin İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı