Çıtır Çıtır Biber Turşusu (Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Biber
- 4-5 tane sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Sıcak su
- Bir kaç tane limon tuzu (mecbur değilsiniz) yoksa bir dilim limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kavanozun içine birkaç tane sarımsak attım ve yavaşça acımsı olması için 2-3 tane acı biber ekledim.
- daha sonrasında yıkadığım biberleri kesip kavanozun içine yarıya girecek kadar doldurdum.
- Ardından bir daha sarımsak ekledim ve biberleri üste gelecek kadar doldurdum.
- Sarımsak, üzüm sirkesi ,tuz ,şeker ve birkaç tane limon tuzu ekleyip biraz kaynar suda koyduktan daha sonra havasını alalım .
- Bir bıçak sayesinde suyu az gelirse biraz daha doldurun ve güzelce kapağını kapatıp aksi çevirin.
- 4-5 güne hazır oluyor. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.