Cin Biberi Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Cin Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 4 kg cin biberi
  • 2 baş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • Aldığı kadar su
Cin Biberi Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce biberlerimizi temizleyip yıkayalım.
  2. Sarımsakları soyalım hazırlayalım.
  3. Biberleri 5 kiloluk bidon alalım.
  4. Önce tabanına bir avuç nohut koyalım nohut turşunun mayasıdır.
  5. hemen sonrasında biraz biber koyalım ortalara biraz sarımsak koyalım geri kalan biberleri dolduralım üzerine bir daha sarımsak koyalım.
  6. Kaya tuzunu ben bir kiloya bir yemek kaşığı koyuyorum. 5 kiloluk bidona 5 yemek kaşığı tuz koyalım.
  7. 1 yemek kaşığı limon tuzu koyalım 4 su bardağı kadar üzüm sirkesi koyalım gerisini suyla dolduralım.
  8. Kapağını kapatalım. Turşumuz hazır denemek isteyenlere tavsiyem hakikaten hiç bozulmuyor erimiyor çookkk hoş oluyor.
Cin Biberi Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı