Cin Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 4 kg cin biberi
- 2 baş sarımsak
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı nohut
- Aldığı kadar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce biberlerimizi temizleyip yıkayalım.
- Sarımsakları soyalım hazırlayalım.
- Biberleri 5 kiloluk bidon alalım.
- Önce tabanına bir avuç nohut koyalım nohut turşunun mayasıdır.
- hemen sonrasında biraz biber koyalım ortalara biraz sarımsak koyalım geri kalan biberleri dolduralım üzerine bir daha sarımsak koyalım.
- Kaya tuzunu ben bir kiloya bir yemek kaşığı koyuyorum. 5 kiloluk bidona 5 yemek kaşığı tuz koyalım.
- 1 yemek kaşığı limon tuzu koyalım 4 su bardağı kadar üzüm sirkesi koyalım gerisini suyla dolduralım.
- Kapağını kapatalım. Turşumuz hazır denemek isteyenlere tavsiyem hakikaten hiç bozulmuyor erimiyor çookkk hoş oluyor.