Çilek Reçelini Birde Bu Teknikle Üretim Garanti Reçel Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2,5 kilo çilek
- 2,5 kilo şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Çileklerin saplarını koparıp yıkayın.
- Tencereye alın üzerine şekeri dökün.
- Limon tuzunu ekleyip kapağını kapatıp.
- Sabaha kadar bekleyin.
- Tüm şeker eriyince ocağa alıp kaynamaya bırakın kaynarken dikkat edin taşmasın.
- Köpürürken taşabilir.
- Köpürmemesi için içine tereyağını ekleyin karıştırın biraz bekleyin köpürmesi duracaktır.
- daha sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kıvam alana kadar pişirin orta ara denetim edin.
- Çilek reçeli tamamsa ocağın altını kapatıp reçeli sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
- Kapağını sıkıca kapatın aksi çevirin düzgünce soğumaya bırakın.
- daha sonra serin bir yerde koruma edin deneyenlere kolay gelsin.