Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo çilek
- 750 gr toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 çay kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Çilekler yıkanır ayıklanır tencere temalıp üzerine toz şeker konularak kapağı kapatılır. Yaklaşık 5 saat kadar daha sonra çilek suyunu yeterlice bırakmış oluyor.
- Şeker eriyene kadar yüksek ateşte kimi bazı karıştırarak 10 dakika kadar kaynatılır.
- İçerisine 1 çay kaşığı tereyağı (köpüklenmesin diye) konularak ocağının küçük gözüne alınarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika daha yoğunlaşana kadar pişirilir.
- İndirmeye yakın limon suyu temalır.
- Fotoğrafta görüldüğü üzere yoğunlaşınca sıcak sıcak kavanozlara konularak kapatılıp aksi çevrilir.
- 1 kilo çilekten 2 adet 370 gram lik kavanoz ve 1 kase reçel çıkıyor.Afiyet olsun.