Çilek Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo çilek
  • 750 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Çilekler yıkanır ayıklanır tencere temalıp üzerine toz şeker konularak kapağı kapatılır. Yaklaşık 5 saat kadar daha sonra çilek suyunu yeterlice bırakmış oluyor.
  2. Şeker eriyene kadar yüksek ateşte kimi bazı karıştırarak 10 dakika kadar kaynatılır.
  3. İçerisine 1 çay kaşığı tereyağı (köpüklenmesin diye) konularak ocağının küçük gözüne alınarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika daha yoğunlaşana kadar pişirilir.
  4. İndirmeye yakın limon suyu temalır.
  5. Fotoğrafta görüldüğü üzere yoğunlaşınca sıcak sıcak kavanozlara konularak kapatılıp aksi çevrilir.
  6. 1 kilo çilekten 2 adet 370 gram lik kavanoz ve 1 kase reçel çıkıyor.Afiyet olsun.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı