Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg çilek (temizlenmiş)
- 2 kg şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 3 çay kaşığı limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremizi kat kat olacak biçimde biraz çilek biraz şeker olarak dolduralım.
- daha sonra 4-5 saat bekletelim.
- Süre sonunda ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını ve limon tuzunu ekleyip altını biraz kısalım ki taşmasın.
- Kıvamlı olsun derseniz 1 saat kaynatalım.
- Ocaktan almadan kaynar kaynar kavanozlara dolduralım.
- Ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirelim bu türlü soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan daha sonra serin ve karanlık yerde koruma edelim.(not şayet bu kadar kıvamlı istemezseniz rengi daha açık kalsın derseniz 40 dakika kaynatın) Ben kıvamlı sevdiğim için 1 saat kaynattım.