Çilek Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg çilek (temizlenmiş)
  • 2 kg şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 3 çay kaşığı limon
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tenceremizi kat kat olacak biçimde biraz çilek biraz şeker olarak dolduralım.
  2. daha sonra 4-5 saat bekletelim.
  3. Süre sonunda ocağa alalım.
  4. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve limon tuzunu ekleyip altını biraz kısalım ki taşmasın.
  5. Kıvamlı olsun derseniz 1 saat kaynatalım.
  6. Ocaktan almadan kaynar kaynar kavanozlara dolduralım.
  7. Ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirelim bu türlü soğumaya bırakalım.
  8. Soğuduktan daha sonra serin ve karanlık yerde koruma edelim.(not şayet bu kadar kıvamlı istemezseniz rengi daha açık kalsın derseniz 40 dakika kaynatın) Ben kıvamlı sevdiğim için 1 saat kaynattım.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı