Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Püf noktası ;.
1. Çileğinizin ölçüsü kadar şeker eklemeniz gerekiyor yani diyelim ki bir kilogram çilek ile bu tanımı yaptıysanız şayet bir kilogram şeker eklemeniz gerekiyor. Ben 3 kilogram yaptığım için 3 kilogram şeker ekledim.
2. Çileğin tanelerini kesinlikle ayırın bu kadar müddet bir arada kaynatırsanız şayet taneler eriyip sarfiyat.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 kilo çilek
- 3 kilo toz şeker
- Yarım limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Çileklerimizin yeşil kısımlarını koparıyoruz. Çileklerimizi yıkıyoruz.
- Eğer taneleri küçük ise kesmeye gerek yok lakin büyük taneli ise ikiye yahut 3’e bölebilirsiniz.
- Çilekleri tenceremize koyuyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz bir gece bu türlü bekletiyoruz.
- Sabah baktığımızda aslına bakarsan şekerin erimiş olduğunu suyun çıktığını goreceksiniz.
- Tenceremizi bu türlü ocağın üzerine koyuyoruz altını kısıyoruz. (kısık ateşte şekeri erirse çilek reçelinizin rengi epey daha hoş olur).
- Şekerimiz eridikten daha sonra 15 dakika kadar çileklerle bir arada kaynatıyoruz.
- 15 dakika daha sonra çileklerinizi süzüyoruz çilek tanelerini öbür bir kaba alıyoruz ve yalnızca suyunu 40 dakika daha kaynatıyoruz.
- ondan sonrasında çilek tanelerini tekrar suyun içine koyuyoruz ve yarım limon suyu sıkıyoruz ve yaklaşık 15 dakika daha reçelimizi kaynatıyoruz.
- Reçelimizin üzerine çıkan köpükleri bir kaba alıyoruz köpükleri o kaptan ayırıp kabının tabanında kalan reçel suyunu yine tencerenize ekleyebilirsiniz.
- Altını kapattıktan daha sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup sağlam kapaklarla sıkıca kapatıyoruz.
Püf noktası ;.
1. Çileğinizin ölçüsü kadar şeker eklemeniz gerekiyor yani diyelim ki bir kilogram çilek ile bu tanımı yaptıysanız şayet bir kilogram şeker eklemeniz gerekiyor. Ben 3 kilogram yaptığım için 3 kilogram şeker ekledim.
2. Çileğin tanelerini kesinlikle ayırın bu kadar müddet bir arada kaynatırsanız şayet taneler eriyip sarfiyat.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı