Çilek Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo çilek
  • 3 kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Çileklerimizin yeşil kısımlarını koparıyoruz. Çileklerimizi yıkıyoruz.
  2. Eğer taneleri küçük ise kesmeye gerek yok lakin büyük taneli ise ikiye yahut 3’e bölebilirsiniz.
  3. Çilekleri tenceremize koyuyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz bir gece bu türlü bekletiyoruz.
  4. Sabah baktığımızda aslına bakarsan şekerin erimiş olduğunu suyun çıktığını goreceksiniz.
  5. Tenceremizi bu türlü ocağın üzerine koyuyoruz altını kısıyoruz. (kısık ateşte şekeri erirse çilek reçelinizin rengi epey daha hoş olur).
  6. Şekerimiz eridikten daha sonra 15 dakika kadar çileklerle bir arada kaynatıyoruz.
  7. 15 dakika daha sonra çileklerinizi süzüyoruz çilek tanelerini öbür bir kaba alıyoruz ve yalnızca suyunu 40 dakika daha kaynatıyoruz.
  8. ondan sonrasında çilek tanelerini tekrar suyun içine koyuyoruz ve yarım limon suyu sıkıyoruz ve yaklaşık 15 dakika daha reçelimizi kaynatıyoruz.
  9. Reçelimizin üzerine çıkan köpükleri bir kaba alıyoruz köpükleri o kaptan ayırıp kabının tabanında kalan reçel suyunu yine tencerenize ekleyebilirsiniz.
  10. Altını kapattıktan daha sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup sağlam kapaklarla sıkıca kapatıyoruz.
Reçelimiz hazır afiyet olsun.

Püf noktası ;.

1. Çileğinizin ölçüsü kadar şeker eklemeniz gerekiyor yani diyelim ki bir kilogram çilek ile bu tanımı yaptıysanız şayet bir kilogram şeker eklemeniz gerekiyor. Ben 3 kilogram yaptığım için 3 kilogram şeker ekledim.

2. Çileğin tanelerini kesinlikle ayırın bu kadar müddet bir arada kaynatırsanız şayet taneler eriyip sarfiyat.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı