Çilek Reçeli (hafifçe Ve Hoş Kıvamlı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo çilek
- Yarım kilo toz şeker
- 1-2 damla limon
- 1 çay kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel çilekler yıkanıp açıklanır. Akabinde tencereye alınıp üzerine şeker dökülür.
- Kapağı kapatılıp buzdolabında yaklaşık 18-20 saat bekletilir.Yaklaşık 20 saat daha sonra ocağa alınır.
- Kaynayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Kaynayınca altı kısılıp yaklaşık 40 dk 1 saat ortası pişirilir.
- Kaynarken içine birkaç damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tereyağ katılır.
- Tereyağ reçeli köpüksüz yapar. Köpük oluşmasını maniler. Pürüzsüz kıvamı olur.
- Kıvamı istediğiniz üzere olana kadar süreyi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık 1 saat en kısıkta kaynattım. Buradaki şeker ölçüsü kâfi ancak epey şekerli seviyorsanız şeker ölçüsünü artırabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun