Çilek Reçeli (hafifçe Ve Hoş Kıvamlı)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çilek Reçeli (hafifçe Ve Hoş Kıvamlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo çilek
  • Yarım kilo toz şeker
  • 1-2 damla limon
  • 1 çay kaşığı tereyağ
Çilek Reçeli (hafifçe Ve Hoş Kıvamlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel çilekler yıkanıp açıklanır. Akabinde tencereye alınıp üzerine şeker dökülür.
  2. Kapağı kapatılıp buzdolabında yaklaşık 18-20 saat bekletilir.Yaklaşık 20 saat daha sonra ocağa alınır.
  3. Kaynayana kadar orta ateşte pişirilir.
  4. Kaynayınca altı kısılıp yaklaşık 40 dk 1 saat ortası pişirilir.
  5. Kaynarken içine birkaç damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tereyağ katılır.
  6. Tereyağ reçeli köpüksüz yapar. Köpük oluşmasını maniler. Pürüzsüz kıvamı olur.
  7. Kıvamı istediğiniz üzere olana kadar süreyi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık 1 saat en kısıkta kaynattım. Buradaki şeker ölçüsü kâfi ancak epey şekerli seviyorsanız şeker ölçüsünü artırabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun
Çilek Reçeli (hafifçe Ve Hoş Kıvamlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı