Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram sardalye
- 2 büyük limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı tuz
- 2 defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayıkladığımız balıkların kılçıklarını çıkarıp fileto yapıyoruz. Limonları sıkıp, içerisine dövülmüş sarımsağı ekleyip, karıştıralım.
- Orta büyüklükte kapaklı borcama yahut kapaklı cam bir kaba limonlu karışımdan döküp, elimizle her yerine tuz serpiyoruz.
- Fileto edilmiş balıkların iç yüzeyi üst bakacak biçimde borcama diziyoruz. sonrasındasında üzerlerine tekrar limonlu karışımdan döküp bir daha tuz serpelim.
- Fileto balıkların bu sefer iç yüzeyleri aşağı bakacak biçimde üzerlerine dizelim. bir daha limon ve tuz ekleyelim. Tüm balıklar bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- 15 dakika sonunda her yerine kırmızı toz biberimizi serpip, defne yapraklarını elimizle ufak kesimlere ayırıp, içerisine atalım.
- Zeytinyağını her yerine gezdirelim. Kapağını kapatıp kabımızı hafifçeçe sallayıp her yerine tüm karışımın dağılmasını sağlayalım.
- Buzdolabına kaldırıp, limon ve sarımsağın gücü ile balıkların pişmesini bekleyelim