Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram sardalye
  • 2 büyük limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayıkladığımız balıkların kılçıklarını çıkarıp fileto yapıyoruz. Limonları sıkıp, içerisine dövülmüş sarımsağı ekleyip, karıştıralım.
  2. Orta büyüklükte kapaklı borcama yahut kapaklı cam bir kaba limonlu karışımdan döküp, elimizle her yerine tuz serpiyoruz.
  3. Fileto edilmiş balıkların iç yüzeyi üst bakacak biçimde borcama diziyoruz. sonrasındasında üzerlerine tekrar limonlu karışımdan döküp bir daha tuz serpelim.
  4. Fileto balıkların bu sefer iç yüzeyleri aşağı bakacak biçimde üzerlerine dizelim. bir daha limon ve tuz ekleyelim. Tüm balıklar bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  5. 15 dakika sonunda her yerine kırmızı toz biberimizi serpip, defne yapraklarını elimizle ufak kesimlere ayırıp, içerisine atalım.
  6. Zeytinyağını her yerine gezdirelim. Kapağını kapatıp kabımızı hafifçeçe sallayıp her yerine tüm karışımın dağılmasını sağlayalım.
  7. Buzdolabına kaldırıp, limon ve sarımsağın gücü ile balıkların pişmesini bekleyelim
    🙂
    ben akşamdan hazırlayıp bir gece dolapta beklettim. Sonraki günü afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı