Çerkez Peyniri Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not : süzdüğünüz peynirin sıcak suyunu cam kavanoza doldurup dışarıda yani buzdolabına bırakmadan koruma ederseniz çabucak sonrasındaki peynir imalinde yalnızca sütün içine onu dökerek peynir yapabilirsiniz. Ya da süzülen peynir suyunu çorbalarda ,poğaça, mayalı hamurlarda da tüketebilirsiniz.
Çerkez Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kilo süt
- 1 çorba kasesi yoğurt
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü tenceremize pişmeye bırakalım ve kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha kaynatalım.
- Kaynattığımız süte 1 kase yoğurdumuzu ekleyelim ve karıştıralım.
- Yoğurt eklediğimiz süt rengi değişmeye ve topak topak peynir kıvamına gelmeye başlayıncaya kadar orta ara karıştıralım.
- Tamamen kaynayıp rengi sarı yeşil rengini alan peyniri peynir süzme bezine ya da süzgece boşaltalım, süzelim ve peyniri düzgünce sıkalım ortasında kalan suyunun süzülmesi için ve üzerine 1-2 saat tartı bırakalım.
- Suyu süzülen peynirimizin üzerinden tartısı kaldıralım ve nasıl tüketmek istiyorsanız o biçimde koruma edelim şayet kahvaltıda taze olarak tüketmek istiyorsanız buzdolabına bırakalım ve kahvaltılarda dilimleyerek yiyelim.
- Eğer yemeklerde kullacaksanız yani metez ya da peynir basdası yapacaksanız süzülen peynirimizin üzerine ve altına tuz serperek gölgede 5 gün kurutmaya (ara orta altını üstüne üstünü altına getirin ki daha hoş kurusun) bırakalım.
Not : süzdüğünüz peynirin sıcak suyunu cam kavanoza doldurup dışarıda yani buzdolabına bırakmadan koruma ederseniz çabucak sonrasındaki peynir imalinde yalnızca sütün içine onu dökerek peynir yapabilirsiniz. Ya da süzülen peynir suyunu çorbalarda ,poğaça, mayalı hamurlarda da tüketebilirsiniz.
Çerkez Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı