Buzlukta Türlü (Güveç Yemeği İçin) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Buzlukta Türlü (Güveç Yemeği İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg domates
- 1 kg kabak
- 1 kg patlıcan
- Yarım kg kırmızı biber
- Yarım kg yeşil biber
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel patlıcanlar orta ara soyulur küp küp doğranır.
- 1 tatlı kaşığı tuzlu suda öbür gereçler hazırlanana kadar bekletilir.
- Tencerenin tabanına evvel domatesler daha sonra öbür gereçler küp küp doğranıp eklenir.
- 5 dakika ocakta çevrilir.
- Soğuduktan daha sonra poşetlere temalıp buzluğa koyulur.
- Buzluktan çıkarıldığı vakit tencereye ya da güvece soğan doğranır salça, yağ, tuz baharat ,buzluktan çıkardığınız pişmiş et ve küp küp doğradığınız patatesler eklenir daha sonra türlü eklenir üstüne sıcak su eklenir pişirilir.
Buzlukta Türlü (Güveç Yemeği İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı